ReStart szűrőcsomag, aktív testmozgás újrakezdése esetén 40 év felett!

Sokak számára a 40-es évek lelkileg komoly mérföldkőnek számítanak, nem árt azonban tisztában lenni azzal, hogy 40 év felett testünkben is fontos változások kezdődnek. 

Ez az a kor, amikor az ember jellemzően reggeltől estig lót-fut, igyekszik megfelelni a munkahelyi elvárásoknak, neveli a gyerekeit, gondoskodik idősödő szüleiről, és a fárasztó napok után egyáltalán nem gondol saját egészségére - pedig kellene. Negyven év felett csökken az izmok rugalmassága, és évente körülbelül egy százalékot veszítünk izomtömegünkből is. 

Érdemes ezért rendszeresen izomerősítő gyakorlatokat végezni és a rugalmasság, mozgáskoordináció és egyensúly javításának érdekében, ugyanakkor a rendszeres testmozgás megkezdése előtt a szakemberek szerint ebben az életkorban már mindenképpen szükséges lenne évente legalább egy alkalommal egy teljes körű szűrővizsgálaton részt venni, hosszabb aktív testmozgás nélküli időszakot követő újrakezdett aktív sporttevékenysége  esetén pedig kifejezetten ajánlott – a tervezett testmozgás esetleges egyénre gyakorolt kardiológiai kockázata kizárása érdekében – a szakorvosi szűrővizsgálat.

Életmódot váltani sosem késő, de negyven körül kifejezetten ajánlott: nem szabad tovább halogatni a dohányzásról való végleges leszokást, amellyel jelentősen csökkenthető a szív- és érrendszeri betegségek és a rák kockázata. A rendszeres testmozgás, megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, az ideális testsúly elérése és megtartása, valamint a vitaminban és rostokban gazdag táplálkozás ellensúlyozni tudja a lassuló anyagcsere-folyamatokat, és javítja az agy, a szív és az érrendszer egészségét.

A  szűrőcsomag tartalma: belgyógyász kardiológus szakorvosi vizsgálat (egyéni és családi kórelőzmény felvétele, fizikális vizsgálat vérnyomás, pulzus, testsúly, testmagasság, haskörtérfogat, BMI, testzsírszázalék, laboratóriumi vizsgálatok: ionok (Na, K, Ca, Mg, Fe), vesefunkció (CN, kreatinin), vércukor, vérzsírok (koleszterin és frakciói, triglicerid), teljes vérkép, májfunkció (GOT, GPT, Se-bilirubin, Gamma Gt), TSH, ( férfiak esetében PSA és Tesztoszteron) süllyedés, CRP, teljes vizelet, 12 elvezetéses nyugalmi -és terheléses EGK+ szív ultrahang  (Echokardiográfia)  

A vizsgálatok végén egyénre szabott IRÁSOS ÖSSZEFOGLALÓ VÉLEMÉNY, TANÁCSADÁS  

A csomag ára: 45 000 Ft

Bejelentkezés és időpontfoglalás:

Budapest, 1032 Vörösvári út 88-96.

Tel: 06-1-228-9557 7.30-tól 16.30-ig

 


©2019 Óbudai Rendelők Kft.

Keresés