Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2016 szeptemberében azzal a céllal alapította az Óbudai Rendelők Egészségügyi Szolgáltató Kft-t, hogy teljes körűen kihasználja a III. kerület meglévő egészségügyi intézményi és eszköz tartalékait. A cég létrehozását az egészségtudatos életmód iránti fokozódó érdeklődés, az aktuális népegészségügyi kezdeményezések és az EU-s programok kínálta lehetőségek is indokolták. Az Óbudai Rendelők Egészségügyi Szolgáltató Kft. szolgáltatásaival olyan új területi egészségügyi modell jött létre, amely az Önkormányzatnak, mint felelős szervezőnek a közép és hosszú távú egészségügyi vízióját tükrözi. 

A III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata felismerte annak a jelentőségét, hogy az itt élő lakosok egészsége erőforrás, amely alapvetően meghatározza a kerületben lakók életminőségét és a kerület gazdasági teljesítményét. Ezen felismeréstől indíttatva tulajdonos fenntartóként évek óta jelentős összegekkel járult hozzá az alap és szakellátásokat biztosító intézményeik fejlesztéséhez, sőt a működési költségek finanszírozásához is. Nemzetközi viszonylatban – az öregedő demográfiai változásoknak és a technológia fejlődésének következtében – általános ismérv, hogy a jóléti társadalmakban megnő az egyén szerepe a betegség megelőzésében, illetve kezelésében felértékelődik az egyéni öngondoskodás a közösségi kockázatkezelés (társadalombiztosítás) mellett felerősödik.

A technológia fejlődésének eredményeként örvendetes módon, hosszú távú tendenciaként Magyarországon is növekszik a várható élettartam, az élettartam növekedésével párhuzamosan pedig egyenes arányban nő az egészségügyi szolgáltatások iránti keresletet és szükségletet. Az egészségügyi technológiai és a gyógyszeripari fejlődésnek köszönhetően, mára korábban halálos kimenetelű rettegett betegség pl. egyes rosszindulatú daganatok, életfontosságú erek trombózisa, neurológiai kórképek - vált növekvő arányban túlélhetővé.

 A tudomány fejlődésének a beteg emberek számára legfontosabb, legérezhetőbb eredménye, hogy súlyos krónikus betegségek kezelésére, egyensúlyban tartására új technológiák, eljárások, gyógyszerek kerültek a gyógyító teamek kezébe. Ezáltal a betegségben szenvedő páciensek életminősége nem romlik olyan drámaian, mint akár 15-25 évvel ezelőtt, sőt számos kórkép esetén a páciensek teljes életet tudnak élni a kezelés mellett is mint pl. cukorbetegség vagy az asztma.

A betegek életkilátásait alapvetően azonban befolyásolja, hogy betegségük milyen stádiumban válik ismerté, kezelésük mikor kezdődhet el, amiben az időben elérhető diagnosztikának jelentős szerepe van. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata azzal a döntésével, hogy saját tulajdonukban létrehozzák az „Óbudai Rendelők” intézményét reform értékű lépésről határoztak a helyi lakosságért.

 

Az Óbudai Rendelőknél igyekszünk mindent megtenni pácienseink egészségének megőrzéséért, és gyógyulásáért. Személyre szabott, magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtunk a foglalkozás egészségügy, képalkotó és laboratóriumi diagnosztika, belgyógyászat-diabetológia, kardiológia, nőgyógyászat valamint az urológia terápiás területen, a legmodernebb berendezésekkel. Munkatársaink kivétel nélkül kiváló, elkötelezett szakemberek, akik a III. kerület közfinanszírozott szakellátásában történő részvétel mellett végzik mindennapi feladataikat. 

Szabályzatok

 

 

 

Dr. Budai András

ügyvezető igazgató

©2022 Óbudai Rendelők Kft.

Keresés