COVID-tesztek

Az Óbudai Rendelők Kft. tekintettel a jelen járványügyi helyzetre bővítette laboratóriumi vizsgálati palettáját a SARS-CoV-2 IgM- IgG meghatározással.

 

 

1.  SARS-CoV-2 IgM in vitro labordiagnosztikai meghatározás vérből 

 

A SARS-CoV-2 IgM meghatározással az akut, közelmúltbeli fertőzés detektálható.

 

A SARS-CoV-2 IgM assay egy kemilumineszcens mikropartikulum technológiájú immunoassay (CMIA), mellyel a SARS-CoV-2 vírus ellenes IgM antitestek mutathatók ki humán szérumból. A megfertőzött beteg immunrendszere a SARS-CoV-2 okozta fertőzésre specifikus antitestek termelésével reagál. Ezek az antitestek a fertőződött egyének szérumjában a tünetek jelentkezése utáni néhány naptól 2 hétig terjedő időszakban jelennek meg. A COVID-19-ben szenvedő betegekben a SARS-CoV-2-re specifikus IgM antitestek a betegség tünetes stádiumában mutathatók ki, azután is, hogy a PCR technikával kimutatható RNS már nem detektálható. Az IgM antitestek jelenléte lehetővé teszi a közelmúltbeli fertőzés azonosítását es a betegség lefolyásának értékelését. Beszámolók szerint az RNS és az antitest kimutatására irányuló vizsgalatok kombinálásával > 99%-os érzékenység érhető el.

 

Az akut fertőzés legkorábban (a fertőzést követő 3-4 napon belül) a széles körben szűrőtesztként alkalmazott PCR technikával mutatható ki. Ugyanakkor az érzékeny PCR technikánál fals negatíveredményt adhat a mintavétel előtti étel-, italfogyasztás, fogmosás, a nem megfelelő mintavétel vagy preanalitika. Emellett a nem aktív vírusokat is kimutatja, amely fals pozitív eredményt ad. A SARS-CoV-2 IgM teszt a PCR kimutathatóság után már 2-3 nappal jelzi a vírusfertőzést és mivel teszt elvégzése vérszérumból történik, kiküszöböli a mintavétel hibájából adódó fals negatív PCR eredményeket. 

A SARS-CoV-2 IgM teszt további előnye a PCR teszttel szemben a gyorsabb eredményközlési idő, valamint az alacsonyabb költsége. 

 

Mivel a teszt bizonyítottan nem mutat keresztreakciót 43 különböző klinikai kórképben, köztük az Influenza A és B, illetve A/B okozta fertőzésekben, a teszt alkalmas a COVID-19 megkülönböztetésére a szezonális influenzától. Ez kiemelt jelentőségű lehet az őszi szokásos influenzajárvány estén a fertőzések megkülönböztetésében. 

 

A SARS-CoV-2 IgM teszt alkalmas a PCR teszt kiegészítésére/kiváltására:

 • a PCR negatív, de tüneteket mutató COVID-19 betegeknél a betegség kimutatására/kizárására
 • alternatív lehetőség, ha a kenetminta vétele akadályozott vagy sikertelen
 • sürgős eredmény szükséglet esetén, akár a PCR teszt indításával párhuzamosan (sürgősségi betegfelvétel, pre-op teszt, valamilyen eseményen való részvétel feltétele)

A vizsgálat vénás vérből történik. 

Az eredmény kiadás 2 munkanapon belül történik.

A vizsgálat térítési díja: 5 900,- Ft (ötezer-kilencszáz Forint) /vizsgálat + 1800 Ft mintakezelési díj

 

FONTOS :Kizárólag laboratóriumi vizsgálati eredmény alapján nem diagnosztizálható, vagy zárható ki semmilyen fertőzés, így a SARS-CoV-2-fertőzes sem. Az eredményeket egyéb adatokkal, pl. tünetekkel, egyéb tesztek eredményeivel és klinikai megfigyelésekkel együtt kell figyelembe venni. Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel.  

 

 

2. SARS-CoV-2 IgG in vitro labordiagnosztikai meghatározás vérből 

Ennél a professzionális laboratóriumi in vitro diagnosztikai felhasználásra kifejlesztett kvalitatív vizsgálatnál már nem merülnek fel a manuális kivitelezésű, szubjektívebb kiértékelésű gyorstesztek hiányosságai és megbízhatatlanságai. A teszt a SARS-CoV-2-vel fertőzött beteg immunrendszere által termelt specifikus IgG antitesteket mutatja ki, melyek a tünetek jelentkezése utáni néhány naptól 2 hétig terjedő időszakban jelennek meg. A specifikus IgG antitestek a betegség tünetes stádiumában már kimutathatóak, sőt azután is, hogy a PCR technikával kimutatható RNS már nem detektálható.

 

Emellett az IgG antitestek perzisztenciája lehetővé teszi azoknak a korábban megfertőződött betegeknek az azonosítását is, akik felgyógyultak a betegségből és valószínűsíthetően immunissá váltak rá. Valamint azon személyek is kiszűrhetők, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás. Igazolt vizsgálati adatok szerint az RNS és az antitest kimutatására irányuló vizsgalatok kombinálásával > 99%-os érzékenység érhető el.

 

A vizsgálat vénás vérből történik (mintatípus: szérum).

Az eredmény kiadás 2 munkanapon belül. Az eredményközlés a szokott módokon e-mail-ben, vagy személyes lelet átvétel formájában történik

 

Fontos kiemelni! Kizárólag laboratóriumi vizsgálati eredmény alapján nem diagnosztizálható, vagy zárható ki semmilyen fertőzés, így a SARS-CoV-2-fertőzes sem. Az eredményeket egyéb adatokkal, pl. tünetekkel és klinikai megfigyelésekkel együtt kell figyelembe venni. Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel.

 

A vizsgálat térítési díja hatósági áras: 9 000,- Ft (kilencezer Forint) /vizsgálat + 2000 Ft mintavételi díj

 

Elsősegélynyújtás és újraélesztés oktatás a közintézményben dolgozók számára

A programnak köszönhetően az Óbuda-Békásmegyer bölcsődéiben, óvodáiban, iskoláiban és egyéb, nagy ügyfélforgalmú közintézményeiben dolgozók hatékonyan tudnak fellépni veszélyhelyzet esetén.

Betegelégedettségi kérdőív

Betegelégedettségi kérdőív

A foglalkoztatás-egészségügyi ellátás folyamata (prezentáció)

 

Új térítéses szakellátás az Óbudai Rendelőkben (Sebészet, Proktológia)

Sebész szakorvosaink magasan képzett, elismert, kiváló szakemberek, több évtizedes gyakorlattal, akik rendszeresen részt vesznek az új technikák és eljárások elsajátításában, és több területen, élen járnak ezekben. 

Új mozgásszervi szakellátások az Óbudai Rendelőkben!

Tájékoztatjuk pácienseinket, hogy 2018 januárjától reumatológia és otthoni gyógytorna szakellátással bővült rendelőnk.

Laboratóriumi vizsgálatok

Az Óbudai Rendelők Kft teljes körű laboratóriumi vizsgálatokkal és kedvező vizsgálati díjakkal szeretettel várja a pácienseket Vörösvári úti rendelőjében (1032 Budapest, Vörösvári út 88-96. Fsz. 8.) a laboratórium nyitvatartási ideje: hétfőtől péntekig 7:00-12:00 óra között. Minta leadás 7:00 - 12:00.

Mondjon nemet az inkontinenciára!

 

Már a nálunk is elérhető a korszerű technológián alapuló BTL EMSella orvostechnikai eszköz, amellyel a vizelet inkontinencia kezelhető hatékonyan. A nagy intenzitású, fókuszált elektromágneses terápia alkalmazása kúraszerűen javasolt a medencefenék izmainak erősítésére, inkontinencia kezelésére, valamint az intim egészség megőrzésére. A kutatásokkal alátámasztott eljárással a páciensek 95%-a volt elégedett, sőt a betéthasználat is 75%-kal csökkent!

Az inkontinencia gyógyítható műtéti eljárás és fájdalom nélkül – legyen oka a kor, a gyermekszülés vagy a menopauza!

 

Mit kell tudni a kezelésről?

 

A BTL EMSellával folytatott kezelés non-inzavív, vagyis olyan eljárás, amelyhez nincs szükség a páciens testén át behatolásra, tehát vágás vagy tűszúrás nélkül végezhető el.  A BTL EMSella stimulálja a medencefenék izmait és helyreállítja a neuromuszkuláris kontrollt. Egyetlen kezelés alkalmával több ezernyi medencefenék izom összehúzódást eredményez, amely rendkívül fontos az izmok „újratanításában”. A 30 perces kezelés ruhában történik a rendelőben elszeparáltan, intim környezetben. Nem igényel érzéstelenítést és nincs szükség az egészségügyi személyzet folyamatos jelenlétére sem. A kezelést előjegyzés alapján végezzük, tehát várakoznia sem kell.

 Amíg Ön kényelmesen ül ebben a speciális fotelben és relaxál, olvas, addig a készülék elektromágneses mezőt állít elő, amely interakcióba lép a szövetekkel, izmokkal, így összehúzódásokat eredményez, depolarizálja az idegsejteket, valamint serkenti a vérkeringést.

 

 A BTL EMSella használatát azoknak a pácienseknek javasoljuk, akik vizelet-visszatartási gondokkal küszködnek.

 

Mennyire biztonságos az inkontinencia fotel?
A BTL EMSella az Európai Unióban orvostechnikai eszköz (MEDICAL CE) minősítéssel rendelkezik. Egy olyan innovatív technológia első képviselője, amelyet több kutatás is alátámasztott az inkontinenciára és az intim kellemetlenségre gyakorolt jótékony hatását.

Mennyire fájdalmas a kezelés?
A páciensek egyöntetű véleménye alapján az a legjobb az eljárásban, hogy teljesen fájdalommentes. A kezelés olyan érzés, mintha egy intenzív medencefenék edzést végeznénk. 

Kinek ajánlott a kezelés?
A szakmai ajánlások szerint azoknak a hölgyeknek és uraknak ajánlott a BTL EMSella fotel alkalmazása, akik inkontinenciás, valamint dysuriás panaszokkal élnek.

Milyen gyakoriságtól várható hatékonyság?
Hetente maximum 2-3 kezelés felvétele ajánlott. Fontos, hogy a kezelések között el kell telnie 48 órának. Jelenleg 6 kezelésből álló kúrát javasolunk pácienseinknek, melynek esetleges folytatásáról urológus vagy nőgyógyász szakorvos dönt.

 

 

Mikor érezhető a kezelés eredménye?
Ez függhet az életkortól, a fizikai állapottól és sok egyéb tényezőtől, de a páciensek nagy általánosságban már egy kezelés után éreznek javulást, a kúraszerű alkalmazásával a hetek alatt folyamatosan fokozódik a hatása.

 

Vannak mellékhatásai?
A készülék izomstimulációs tevékenysége révén ritkán jelentkezhet izomfájdalom; ideiglenes izomgörcs, ízületi, vagy ín fájdalom, valamint helyi bőrpír. Ezeken túlmenően ismert mellékhatása nincsen.

Meddig tartható az eredmény? Ajánlott megismételni a kezelést?
A klinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy a páciensek többsége a kúra után még 6 hónappal is képesek tartani a kezelés eredményét. Azonban néhány hónappal a kezelések után érdemes szakorvosi konzultáció keretében megvizsgálni, szükséges-e egy-két újabb kezelést felvenni. Az kijelenthető, hogy az egészséges életmód a legfőbb kulcsa az eredmény hosszú távú fenntartásának.

Biztos, hogy működik? Ez túl szép, hogy igaz legyen…
Bizony, már világszerte több százezer pácienst kezeltek nagyszerű eredménnyel. Ráadásul számos tudományos tanulmányt is publikáltak már a BTL EMsella inkontinenciára és intim egészségre gyakorolt kedvező hatásairól.

 

 

 

Mennyibe kerül?

A BTL EMSella alkalmazása kúraszerűen ajánlott, tehát célszerű 6 alkalmas terápia keretében felvenni a kezeléseket. A 6 alkalom ára bruttó 30.000 Ft.
Természetesen lehetőség van egyetlen kezelés felvételére is, ez azonban a hatékonyság és gazdaságosság szempontjából sem kedvező. Egy kezelés ára: bruttó 7.500 Ft.

A kezelés(ek) ára előre, banki átutalással rendezhető.

 

 

Hol tudom igénybe venni a kezelést?
A kezeléseket a Vörösvári út 88-96. szám alatt található Rendelőintézet fizikoterápiáján biztosítjuk a páciensek számára.

Hogyan tudok időpontot foglalni?
Hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között kérhet előjegyzést a +36 1 388 91 80/123-as mellék hívásával.

Hol és hogyan tudok fizetni?
Akár egy alkalmat, akár 6 alkalmas bérletet szeretne vásárolni, kérjük, a kúra díját előre, banki átutalással rendezze, az utalási bizonylatot pedig hozza magával a kezelésre.

Az Óbudai Rendelők Egészségügyi Szolgáltató Kft. számlaszámára: 12001008-01570659-00100002

Kérjük, a közlemény rovatban tüntesse fel a következőket:  A szolgáltatást igénybe vevő páciens neve + EMSella kezelés

 

Bárki használhatja a készüléket?

Mint a legtöbb orvostechnikai készülék esetében, a BTL EMSella használatának is vannak ellenjavallt csoportjai, amelyek a következők:

 • szívritmus-szabályozó készülék

 • implantált defibrillátorok vagy neurostimulátorok

 • elektronikus implantátumok

 • tüdőelégtelenség

 • fém-implantátumok, méhen belüli eszköz

 • gyógyszerpumpák

 • vérző állapot

 • antikoaguláns terápia

 •  alkalmazás a növekedési terület, a fej és a szív területén

 • szívrendellenességek

 • rosszindulatú daganat

 • láz

 • várandósság

 

©2021 Óbudai Rendelők Kft.

Keresés