COVID-tesztek

Az Óbudai Rendelők Kft. tekintettel a jelen járványügyi helyzetre bővítette laboratóriumi vizsgálati palettáját a SARS-CoV-2 IgG meghatározással.

 

1. SARS-CoV-2 IgG in vitro labordiagnosztikai meghatározás vérből

Ennél a professzionális laboratóriumi in vitro diagnosztikai felhasználásra kifejlesztett kvalitatív vizsgálatnál már nem merülnek fel a manuális kivitelezésű, szubjektívebb kiértékelésű gyorstesztek hiányosságai és megbízhatatlanságai.A teszt a SARS-CoV-2-vel fertőzött beteg immunrendszere által termelt specifikus IgG antitesteket mutatja ki, melyek a tünetek jelentkezése utáni néhány naptól 2 hétig terjedő időszakban jelennek meg. A specifikus IgG antitestek a betegség tünetes stádiumában már kimutathatóak, sőt azután is, hogy a PCR technikával kimutatható RNS már nem detektálható.

Emellett az IgG antitestek perzisztenciája lehetővé teszi azoknak a korábban megfertőződött betegeknek az azonosítását is, akik felgyógyultak a betegségből és valószínűsíthetően immunissá váltak rá. Valamint azon személyek is kiszűrhetők, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás. Igazolt vizsgálati adatok szerint az RNS és az antitest kimutatására irányuló vizsgalatok kombinálásával > 99%-os érzékenység érhető el.

A vizsgálat vénás vérből történik (mintatípus: szérum).

Az eredmény kiadás 2 munkanapon belül. Az eredményközlés a szokott módokon e-mail-ben, vagy személyes lelet átvétel formájában történik

Fontos kiemelni! Kizárólag laboratóriumi vizsgálati eredmény alapján nem diagnosztizálható, vagy zárható ki semmilyen fertőzés, így a SARS-CoV-2-fertőzes sem. Az eredményeket egyéb adatokkal, pl.tünetekkel és klinikai megfigyelésekkel együtt kell figyelembe venni. Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel.

A vizsgálat térítési díja: 7 900,- Ft (hétezer-kilencszáz Forint) /vizsgálat + 1800 Ft mintakezelési díj

 

2- SARS-COV2 vírus fertőzöttség gyanú előszűrésre, valós-idejű PCR technikával

Mostantól elérhető a laboratóriumban a vírus fertőzöttség gyanú előszűrésére a SARS-COV2 vírus direkt kimutatása valós-idejű PCR vizsgálattal is (nem akkreditált szűrőteszt). (A vizsgálat hátsó garat törlet mintából történik.)

A PCR vizsgálat a levett mintában a jelenlévő vírus RNS-ét detektálja (direkt kimutatás), akár a tünetek megjelenése e lőtt. A sikeres vizsgálat egyik előfeltétele azonban a helyes mintavétel és a megfelelő számú vírus kópia jelenléte a mintában.

A COVID-19 betegség lappangási ideje 5-14 nap, sőt, a fertőzés számos esetben tünetmentes marad, ráadásul a vírusok a fertőzés első napjaiban, amikor még kis számú vírus van jelen a mintában, esetleg még nem mutathatók ki PCR technikával sem. A fertőzött személyek minél korábbi kiszűrése érdekében ezért, szükség lehet heti-kétheti gyakoriságú tesztelésre.

A PCR vizsgálat előnye a vérmintákból végzett immunológiai alapú gyorstesztekkel szemben többek közt az, hogy közvetlenül a vírus jelenlétét detektálja, olyan fertőzött személyekben is, akik immunszupresszáltak, vagy akikben még nem indult meg az ellenanyagképzés, vagyis immunológiai alapú tesztelésük negatív eredménnyel zárulna.

A vizsgálat ára 27.000,- Ft (huszonötezer Forint) /vizsgálat.

Az eredmény: „negatív” vagy „pozitív, további vizsgálat szükséges” vagy „nem értékelhető minta” lehet.

Az elvégzett vizsgálatokról és azok eredményéről e-mail-ben leletet állítunk ki 48 órán belül. A leleletek átvétele, elektronikus levélben történő megküldése a fentiek szerint történik.

 

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal az alábbi telefonszámok egyikén:

Titkárság: 060-228-9557

06-30-384-4482

Elsősegélynyújtás és újraélesztés oktatás a közintézményben dolgozók számára

A programnak köszönhetően az Óbuda-Békásmegyer bölcsődéiben, óvodáiban, iskoláiban és egyéb, nagy ügyfélforgalmú közintézményeiben dolgozók hatékonyan tudnak fellépni veszélyhelyzet esetén.

Betegelégedettségi kérdőív

Betegelégedettségi kérdőív

A foglalkoztatás-egészségügyi ellátás folyamata (prezentáció)

 

Új térítéses szakellátás az Óbudai Rendelőkben (Sebészet, Proktológia)

Sebész szakorvosaink magasan képzett, elismert, kiváló szakemberek, több évtizedes gyakorlattal, akik rendszeresen részt vesznek az új technikák és eljárások elsajátításában, és több területen, élen járnak ezekben. 

Új mozgásszervi szakellátások az Óbudai Rendelőkben!

Tájékoztatjuk pácienseinket, hogy 2018 januárjától reumatológia és otthoni gyógytorna szakellátással bővült rendelőnk.

Laboratóriumi vizsgálatok

Az Óbudai Rendelők Kft teljes körű laboratóriumi vizsgálatokkal és kedvező vizsgálati díjakkal szeretettel várja a pácienseket Vörösvári úti rendelőjében (1032 Budapest, Vörösvári út 88-96. Fsz. 8.) a laboratórium nyitvatartási ideje: hétfőtől péntekig 7:00-12:00 óra között. Minta leadás 7:00 - 12:00.

©2020 Óbudai Rendelők Kft.

Keresés