A programnak köszönhetően az Óbuda-Békásmegyer bölcsődéiben, óvodáiban, iskoláiban és egyéb, nagy ügyfélforgalmú közintézményeiben dolgozók hatékonyan tudnak fellépni veszélyhelyzet esetén.

Az Óbudai Rendelők Egészségügyi Szolgáltató, amely önkormányzati tulajdonú társaságként a kerület térítéses egészségügyi ellátásának egyik központja, ősztől egy újszerű kezdeményezéssel lép a nyilvánosság elé. A program legfőbb célja, hogy azokban a közintézményekben, ahol jelentős ügyfélforgalom van, illetve ahol az ellátottak, gondozottak életkora, egészségügyi állapota azt indokolja, az ott dolgozók olyan elsősegély- és életmentő képzést kapjanak, amely lehetővé teszi a nem várt balesetek és egyéb egészségkárosító – szélsőséges helyzetben életveszélyes – helyzetekben a sérült szakszerű kezelésének időben történő elkezdését. Gyakori mentős tapasztalat, hogy amikor vészhelyzetben hívást kapnak, a kiérkezésükig eltelt idő a sérült állapotát tekintve sorsdöntőnek bizonyul. Amikor a helyszínen lévők azonnal nekilátnak a szükséges teendőknek, a sérült állapota az esetek döntő többségében könnyebben kezelhető, a veszélybe került élet szinte kivétel nélkül menthető.

A várhatóan szeptemberben induló edukációs program keretében az Óbuda-Békásmegyer bölcsődéiben, óvodáiban, iskoláiban és egyéb, nagy ügyfélforgalmú közintézményeiben dolgozó kollégák tudatosan készülhetnek fel a különféle veszélyhelyzetekre. A bölcsődékben, óvodákban és iskolákban elsősorban a különféle sérülések, vérzések, törések, illetve a hirtelen eszméletvesztések kezelése, amellett pedig a keringés- és légzésleállás és az újraélesztés kerül a fókuszba. Amely intézményben diabéteszes gyermekek is járnak, ott természetesen az ezzel kapcsolatos teendők is szóba kerülnek. A képzések során a résztvevők számos gyakorlati fogást is elsajátíthatnak majd, megismerik azokat a gyors és specifikus lépéseket, amelyeket a mentők kiérkezéséig mindenképpen érdemes és szükséges megtenni.

 

A programban résztvevő közintézményekben, hivatalokban mindezek mellett a stoke, illetve szívinfarktus tünetek esetén javasolt teendők is terítékre kerülnek.

Forrás:
obuda.hu

Tisztelt Pácienseink!

Ha foglalkozás-egészségüggyel kapcsolatos kérdése van vagy időpontot szeretne kérni alkalmassági vizsgálatra (munka, OKJ képzés, jogosítvány), akkor szíveskedjen e-mailt írni (telefon elérhetősége megadásával) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., minden egyéb esetben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. 

Szíves együttműködésüket köszönjük.

Óbudai Rendelők Kft.

Hírlevél feliratkozás


©2019 Óbudai Rendelők Kft.

Keresés