1. Munkaköri alkalmassági vizsgálatok 

A Munkavédelemről szóló Törvény értelmében minden szervezett munkavállalás keretében alkalmazott munkavállaló részére (1 fő alkalmazott esetén is) a munkáltató köteles foglalkozásegészségügyi ellátást biztosítani.

 

Négyféle alkalmassági vizsgálatot különböztetünk meg az elvégzésük esedékessége szerint:

 • Előzetes, amit a munkavállaló alkalmazásba lépése előtt szükséges elvégezni
 • Időszakos, amit általában évente, a felülvizsgálatkor kell elvégezni
 • Soron kívüli amit a munkáltató rendel el saját megítélése szerint
 • Záró, amit rákkeltő anyagokkal dolgozó munkavállalóknál mindenképpen szükséges elvégezni a dolgozó kilépésekor

 

Cégünk teljes körű foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást - üzemorvosi ellátást  nyújt egyszemélyes cégektől, a több száz fős intézményekig A lehető leggyorsabb előjegyzéssel, sürgős esetben akár 48 órán belül. Minden kategória számára (A;B;C;D) biztosítunk alkalmassági vizsgálatot, beleértve az egészségügyi kiskönyv kiállítását

 

Az alapszolgáltatás keretében Cégünk elvégzi a vonatkozó jogszabályokban felsorolt összes orvosi tevékenységet, így különösen:

 • Munkaköri alkalmassági vizsgálatot
 • Foglalkozási betegségek kivizsgálását
 • A munkavégzés egészségkárosító hatásainak vizsgálatát
 • Tanácsadást az egyéni védőeszközök használatához
 • Munkavállalók részére tanácsadást a munkakörülmények veszélyforrásairól
 • Az esedékessé váló szűrővizsgálatokat elvégeztetésére (pl. tüdőszűrés) felhívjuk a figyelmet.
 • Közreműködünk a munkahelyi veszélyforrások, a sürgős orvosi ellátás megszervezésében, az elsősegélynyújtók felkészítésében és a rehabilitációs tervek kidolgozásában.

A Fentieken túl

 • Végezzük az OKJ képzéshez előírt szakmai alkalmassági vizsgálatokat 
 • A gépjárművezetői, és lőfegyver tartási szakmai alkalmassági vizsgálatokat
 • Védőoltásokkal történő immunizációt 

A munkaköri alkalmassági alapvizsgálatba, mindenképpen tartozik egy általános belgyógyászati vizsgálat melynek része a dolgozó, fizikális vizsgálata, vérnyomás mérése, látásszűrése (táblaolvasással), kérdőíves kikérdezése a betegségeiről, idegrendszeri vizsgálata (egyensúlyrendszer, stb.), hasi vizsgálata tapintással, bőr általános vizsgálata illetve általános tisztasági vizsgálat.

Ezen kívül EKG, hallásvizsgálat. Amennyiben van a cégnek kockázatbecslése, az abban a munkavédelmi szakember által előírt veszélyforrásokra odafigyelve végzünk szükség esetén további vizsgálatokat.

 

 2. Képzéshez szükséges szakmai alkalmassági vizsgálatok Tájékoztató diákoknak, OKJ képzésre jelentkezőknek:

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a jelenlegi törvények szerint tanulók szakmai alkalmasságának véleményezését csak foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely végezheti. Az Óbudai Rendelők Kft. érvényes engedéllyel rendelkező foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely.

Erre azért is érdemes odafigyelni, mert a képzőhelyek nem fogadják le a nem foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely által kiállított alkalmassági igazolást.

Minden munkaügyi ellenőrzés részét képezhetik az alábbi vizsgálatok:

 • Az Ön cége rendelkezik-e érvényes szerződéssel Foglalkozás-Egészségügyi szolgáltató céggel?
 • Minden munkavállaló rendelkezik-e egy évnél nem régebbi, a munkahelyi besorolásnak megfelelő alkalmassági vizsgálattal?
 • Az Ön cége benyújtotta-e kötelező éves jelentését az OMMF felé?

A megfelelő munkaköri vizsgálatok meglétét, érvényességét (általában 1 év), érvényes foglalkozás egészségügyi szolgáltatóval kötött szerződés meglétét a helyi ÁNTSZ és a Munkaügyi Felügyelet ellenőrei rendszeresen ellenőrzik.

Előzze meg még ma, és foglaljon időpontot rendelőnkbe vagy kérjen árajánlatot!

Az alábbi elérhetőségeken tudnak időpontot foglalni:

 

Telefon: +36 (1) 228 9557

Mobil: +36 (30) 812 0977

Mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Tisztelt Pácienseink!

Ha foglalkozás-egészségüggyel kapcsolatos kérdése van vagy időpontot szeretne kérni alkalmassági vizsgálatra (munka, OKJ képzés, jogosítvány), akkor szíveskedjen e-mailt írni (telefon elérhetősége megadásával) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., minden egyéb esetben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. 

Szíves együttműködésüket köszönjük.

Óbudai Rendelők Kft.

Hírlevél feliratkozás


©2019 Óbudai Rendelők Kft.

Keresés