Ortopédia Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozó orvosi tudományág. A végtagok csontjainak és ízületeinek betegségei, az izombetegségek egy része, valamint a gerinc csigolyáinak és a környező lágyrészek elváltozásai tartoznak e szakterülethez.

Az ortopédiai vizsgálaton mozgásszervi anamnézis felvétel történik, mely tartalmazza a páciens korábbi mozgásszervi betegségeit, műtétjeit, baleseteit (törés, rándulás, ficam) és életvitelével kapcsolatos információkat (sportolás, munkakörülmények).

A gyógyító munka sikeressége érdekében szakorvosunk a rutin vizsgálatokon túl (járásvizsgálat, tartásvizsgálat, mellkas, gerinc és ízületek alaki és funkcionális vizsgálata, nagyízületek - váll, csípő, térd, boka - mozgásterjedelmének vizsgálata) további vizsgálatokra utalhatja az ügyfelet, valamint javasolhat egyéb ellátásokat (fizioterápia), illetve gyógyászati segédeszköz viselését, melyben tapasztalt munkatársaink segítenek, így biztosítva az ellátás komplexitását.

Szakorvosaink az alábbi helyszíneken és időpontokban állnak a rendelkezésükre.:

Helyszín: 1032 Budapest Vörösvári út 88-96 fsz. 8

Orvos: Dr. Szikora Gyula

Rendelési idő: Cs: 19.00-20.00

Előjegyzés: +36 30 812-0938

Időpontfoglalás (1032 Budapest, Vörösvári út 88-96)

©2022 Óbudai Rendelők Kft.

Keresés