2019. november-2020. február között akciós

 

A mindössze 28.000 Ft-ért elérhető Vital állapotfelmérő szűrővizsgálati csomag célja, hogy az első tüntetek elváltozások kezdetén, fedezzük fel az egészségügyi okokat (pl. magas vérnyomás, keringési betegségek, cukorbetegség, elhízás, kedélybetegségek, depresszió, étkezési zavarok, mozgásszervi betegségek). A belgyógyászati állapotfelmérő vizsgálat, nyugalmi EKG, komplex nagylabor vizsgálat) során általános képet kaphatunk a Pácines egészségi állapotáról. 

A szűrés laboratóriumi mintavétellel indul. Komplex nagylabor vizsgálatunk általános képet ad a szervezet működéséről: a szénhidrát- és lipid anyagcseréről, az anyagcsere központi szervének, a májnak a működéséről, a kiválasztást segítő vesék funkciójáról, a vérképző rendszer állapotáról, a pajzsmirigy működéséről, valamint a szervezetben jelenlévő esetleges gyulladásokról.

Vérkép, Bilirubin, GOT, GPT, GGT, Alkalikus foszfatáz, vércukor, HDL és LDL koleszterin, CRP (a szervezetben jelenlévő gyulladást tudja kimutatni) Teljes vizelet üledékkel (fertőzés, anyagcsere rendellenesség és vesebetegség felismerésére szolgál) karbamid (veseműködés jelzője), Kreatinin, Triglicerid, TSH (a pajzsmirigyserkentő hormon).

Ezt követi a szakorvosi vizsgálat: A szakorvosi vizsgálat általános kórelőzmény felvételével kezdődik. A belgyógyász kikérdezi a beteget korábbi betegségei, rendszeres gyógyszer alkalmazása, esetleges gyógyszer vagy egyéb érzékenysége allergiája, szív- és érrendszeri, légzőszervi ill. daganatos megbetegedésekkel kapcsolatos családi hátteréről. Ezt követően kerül sor a fizikális vizsgálatra, mely magában foglalja

  • a vérnyomás, a pulzus,
  • a testsúly, a testmagasság mérést és
  • a testtömeg index (BMI) meghatározását.

Ellenőrzi a bőr, illetve a látható nyálkahártyák színét, ezután sztetoszkóp segítségével meghallgatja a szívet és a tüdőt, majd kézzel áttapintja a pajzsmirigyet és a nyirokcsomókat és ellenőrzi a hasi szervek (máj, lép) állapotát. Kiértékeli a laboratóriumi és vizsgálati leleteket, szükség esetén további szakorvosi vizsgálatokra irányít.

A szűrőcsomag 2019. november-2020 február között – a pácines döntése alapján - magában foglalja egy adag influenza elleni védőoltás beadását is, amennyiben az oltás beadásának nincs orvosi ellenjavallata. 

Az influenza hirtelen kezdődő, légúti és általános tünetekkel – úgy, mint magas, 38-39,5°C láz, elesettség, hát-és végtagfájdalom, fejfájás, torokfájdalom, köhögés – járó fertőző betegség. Megelőzésének leghatékonyabb módja az influenza elleni védőoltás beadatása. Az immunizálás egyszeri oltással történik, azaz 1 adag/fő védőoltás beadása szükséges, melyet követően a védettség általában 2-3 héten belül alakul ki és több hónapig tart. A védőoltás árát a csomag tartalmazza. 

 

Az influenzavírust kortól, nemtől függetlenül bárki elkaphatja, így a védőoltás mindenki számára ajánlott, azonban az alábbi csoportok valamelyikébe tartozók részére különösen javasolt:

  • ápolást, gondozást nyújtó egészségügyi/szociális intézmények dolgozói;
  • nevelési-oktatási intézmények dolgozói;
  • a fél évnél fiatalabb gyermekek családtagjai (mivel az ő védelmüket a környezetükben élők oltásával lehet csak megoldani);
  • anyagcsere-betegségben szenvedők, pl.: cukorbetegség;
  • várandós nők;
  • azok a nők, akik a gyermekvállalást az influenza szezonális időszakára tervezik;
  • akik munkájuk miatt zárt térben több emberrel dolgoznak együtt, vagy sok emberrel kerülnek kapcsolatba munkájuk során pl.: titkárnők, recepciósok, kereskedelemben illetve ügyfélszolgálati munkakörben dolgozók.

 

Bejelentkezés és időpontfoglalás: 06-1-228-9557 vagy a 06-30- 812-0977 telefonszámon 

 

©2020 Óbudai Rendelők Kft.

Keresés